0
IoanF

ειμαι 25 ετων, εχω πολλα περιττα κιλα (95-100 κιλα και 1,68 υψος) μεχρι 20 χρονων ημουν 55-60 κιλα μετα παχυνα τοσο και πολυ αποτομα. παχυνα λογω κακης διατροφης (φαστ φουντ). δεν εχω θυροειδη η καποιο αλλο παθολογικο προβλημα που να με οδηγει στη παχυσαρκια περα απο τον παραγοντα της κληρονομικοτητας που δεν νομιζω οτι επαιξε ρολο τοσο οσο η κακη διατροφη που εκανα.

καπνιζω παρα πολυ αν και εχω 6 μερες που το εκοψα και τα παω πολυ καλα πιστευω μιας και δεν εχω λυγισει ουτε μια φορα αυτες τισ μερες.

δε γυμναζομαι καθολου αλλα θελω να ξεκινησω περπατημα και αργοτερα χαλαρο τρεξιμο μιση ωρα 3-4 φορες την εβδομαδα. προς το παρων ομως ανεβαινω ανηφορα και λαχανιαζω.

γενικα ειχα τα τελευταια 5 χρονια πολυ κακη ποιοτητα ζωης και κακες συνηθειες. (πολυ και κακης ποιοτητας φαγητο, καθιστικη ζωη, καπνισμα) πλεον εχω φτασει στο σημειο να μισω εκεινον τον κακο μ εαυτο και να κανω οτι ειναι δυνατον να τον διορθωσω.

αυτο που με τρομαζει ειναι το εμφραγμα. στις τελευταιες εξετασεις μου ολες οι τιμες ηταν εντος οριων εκτος απο την χοληστερινη η οποια ηταν 250 με οριο το 200. ειναι δυνατον μια κοπελα στα 25 της να παθει εμφραγμα ακομα και αν κανει ανθηυγεινη ζωη?? δλδ θελω να πω πως το γεγονος οτι ειναι 25 δεν αποκλειει το ενδεχομενο να παθει κατι τετοιο που ειναι συνηθισμενο σε μεγαλυτερες ηλικιες!

eleni απαντήθηκε ago
    0
    eleni Ago

    Ναι, μπορείς να πάθεις έμφραγμα ακόμα και σε τόσο νεαρή ηλικία πιο πολύ λόγου του καπνίσματος αφού αποδεδειγμένα έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα αγγεία και υπάρχει κακή οξυγόνωση της καρδιάς. Ακόμα, το γεγονός ότι δεν κοιμάσαι καλά και αγχώνεσαι πολύ δεν βοηθάει την κατάσταση. Μετά είναι και η ανθυγιεινή διατροφή και η υψηλή χοληστερίνη που μπορεί να οδηγήσει επίσης σε έμφραγμα. Για αυτό κάνεις πολύ καλά που προσπαθείς να σταματήσεις αυτόν τον τρόπο ζωής που έκανες μέχρι τώρα. Συνέχισε να βελτιώνεις τον τρόπο ζωής σου να κοιμάσαι καλά, να τρως υγιεινά, να γυμνάζεσαι και  κανεις συχνα εξετασεις χοληστερινης και να ελεγχεις την πιεση, το σακχαρο και τα λιπιδια.

      Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

      Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

      Σύνδεση
      Εγγραφή

      Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

       

      Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

      ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

       
      e
      Top