0
eleni

Καλημέρα. Έχω το εξής πρόβλημα. Ο γιός μου δεν διαβάζει καθόλου. Δοκίμασα να τον πάρω με το καλό με το άγριο αλλά άκρη δεν έχω βγάλει. Μπορείτε να μου πείτε ένα τρόπο να τον κάνω να ξεκινήσει το διάβασμα γιατί έτσι όπως το πάει θα μείνει στην ίδια τάξη(είναι στο γυμνάσιο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πάντο Γνώστης απαντήθηκε ago
    0

    Καλύτερος τρόπος είναι η συναλλαγή μαζί του, δηλαδή ο υιός σας έχει κάποιες αδυναμίες όπως π.χ παιχνίδια, έξω διασκέδαση, κ.λπ
    Κάντε μια τίμια συμφωνία μαζί του και του λέτε: Κοίταξε για να σου προσφέρω αυτές τις ανέσεις και εσύ κάτι πρέπει να κάνεις, και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι τα μαθήματα σου, εάν δεν τα κάνεις σημαίνει ότι δεν τιμάς τον κόπο ως γονέα να σου εξασφαλίζω αυτά που απολαμβάνεις.
    Ή αν δεν θέλεις να σπουδάσεις πες μου να σε πάρω μαζί μου στην εργασία ή να σου βρω μια εργασία, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείσαι πηγαίνοντας στο σχολείο εάν δεν θέλεις να μάθεις γράμματα !
    Εν συνεχεία αν δεις ότι είναι απαθείς και συνεχίζει να αδιαφορεί, βρες μια εργασία που θα του βγάλει το λάδι οποιαδήποτε χωρίς να πληρώνεται π.χ αγροτικές εργασίες και θα δεις πως μετά από μια εβδομάδα θα καταλάβει την αξία !

    Και τέλος πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι στην ζωή ΤΖΑΜΠΑ !
    Εσύ ως γονέας τον μεγαλώνεις και εξασφαλίζεις και αυτός αμέριμνος πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρεώσεις απέναντι σου, και σαφώς δεν σπουδάζει για σένα αλλά για τον εαυτόν του, και αυτό πρέπει να του δώσεις να το καταλάβει !

      Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

      Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

      Σύνδεση
      Εγγραφή

      Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

       

      Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

      ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

       
      e
      Top