0
xristina

Η σάουνα (sauna) είναι μια παραδοσιακή μεθοδολογία των βόρειων κυρίως λαών με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήθηκε για ευεξία, τόνωση, ίαση και πρόληψη. Σήμερα είναι ευρύτερα γνωστή στον κόσμο με πολλές παραλλαγές της, χάρη στα ποικίλα και αξιόλογα αποτελέσματά της. Θεωρείται η ισχυρότερη μορφή ατμόλουτρου και οι ειδικοί πιστεύουν πως επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Παρακάτω παραθέτεται μία απλή και σύντομη κωδικοποίηση αυτών:

  1. Αποτοξίνωση:Με την θερμική ενέργεια προκαλείται εφίδρωση, με αποτέλεσμα τηναποβολή άχρηστων τοξικών υλικών και τελικά αποτοξίνωση της επιδερμίδας.
  2. Χαλάρωση: Η θερμική ενέργεια χαλαρώνει τους μύες και μειώνει την ένταση στο σώμα.
  3. Βελτίωση του μεταβολισμού: Η απότομη εναλλαγή ζεστού-κρύου προκαλεί αλλαγές στο μεταβολισμό και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.
  4. Απολέπιση δέρματος: Με την βελτίωση της κυκλοφορίας και την εφίδρωση, προκαλείται διαστολή των πόρων του δέρματος και στη συνέχεια απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων,της σκόνης και των χημικών από το δέρμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ελαστική, λαμπερή και στιλπνή (με λιγότερες ρυτίδες) επιδερμίδα.
  5. Απώλεια βάρους: Η εφίδρωση και η αλλαγή του μεταβολισμού, απαιτούν την κατανάλωση αυξημένων ποσοτήτων ενέργειας από τις αποθήκες του σώματος.
  6. Αδυνάτισμα:Η αλλαγή του μεταβολισμού προκαλεί λιποδιάλυση και αποβολή με την εφίδρωση..
  7. Αναλγησία: Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος προκαλεί βελτίωση της οξυγόνωσης στις προβληματικές περιοχές, με αποτέλεσμα την ανακούφιση από πόνους και την συντόμευση της αποθεραπείας.
  8. Καρδιακή τόνωση: Η καρδιά ασκείται παρόμοια με μία προπόνηση τρεξίματος 10χλ.
  9. Ανοσοποίηση: Η θερμική ενέργεια και η αύξηση του μεταβολισμού εξουδετερώνει ιούς.

    Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

    Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

    Σύνδεση
    Εγγραφή

    Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

     

    Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

    ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

     
    e
    Top