0
admin

Κατ αρχή συγχαρητήρια για το  site σας. Οι πληροφορίες είναι πραγματικά χρήσιμες και ουσιαστικές.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν νέο υπολογιστή.
Είμαι καθηγητής μαθηματικών, δουλεύω σχετικά “βαριά” προγράμματα μαθηματικών ενώ επιπρόσθετα ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων και τηνεπεξεργασία εικόνας (ερασιτεχνικά). Τα προγράμματά μου είναι συνολικού μεγέθους 40 GB. Με προγραμματισμό ασχολούμαι από το 1980 και με τα «προβληματικά» Windows από το 1992, με μικρά διαλύματα (πρίν μια πενταετία) με Linux που όμως δεν με άφησαν (τότε) ευχαριστημένο. Μικρές διαδρομές παλιότερα με Mac με ενθουσίασαν αλλά υπήρχε (τότε) θέμα ασυμβατότητας με τα pc και θέμα με την γραφή Ελληνικών. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τα XP και αν εξαιρέσουμε τα συνεχή καθαρίσματα τις ανασυγκροτήσεις δίσκων και τους υιούς που παραμονεύουν, μου ήταν αρκετά συμπαθή. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα εφέ και ο τρόπος λειτουργίας των καινούργιων Windows (8 και 9) και δεν έχω ακούσει καλά λόγια από φίλους για τα 10 (χωρίς όμως να τα έχω δουλέψει προσωπικά). Για τα windows 7 οριακά μπορώ να πω πως μου κάνουν.
Χρειάζομαι έναν υπολογιστή αθόρυβο, ή όσο το δυνατόν ποιό αθόρυβο, μια που η δουλειά μου είναι κυρίως το βράδυ και η ενόχληση από τα ανεμιστηράκια είναι πλέον μεγάλη. Ο υπολογιστής μου δουλεύει περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα.
Τα δεδομένα που έχω αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 1ΤΒ. Ο υπολογιστής μου διαθέτει δύο σκληρούς δίσκους των 500GB έκαστος και έχω έναν εξωτερικό 2 ΤΒ για backup. Ο εξωτερικός και ο ένας εσωτερικός είναι σχετικά καινούργιοι (1 χρόνου) και δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω να τους χρησιμοποιώ ή να τους έχω μόνο για backup. Είχα κάνει μια γενική αναβάθμιση (motherboard, τροφοδοτικό, επεξεργαστή) πριν 4 χρόνια αλλά δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Το κουτί που έχω είναι 10 χρόνων μεταλλικό και δεν αποσβένει καθόλου τους θορύβους. Η οθόνη μου είναι η Eizo FlexScan L568 17in 10ετίας, μικρή αλλά με άριστα γραφικά.
Θα με ενδιέφερε στον νέο υπολογιστή να υπάρχει ένας “δίσκος”  ssd  με φορτωμένο το λειτουργικό και τα προγράμματα και δεν γνωρίζω αν είναι δυνατόν να δουλεύω μόνο σ αυτόν και οι άλλοι να χρησιμοποιούνται σαν αποθήκη και να δουλεύουν μόνο όταν χρειάζεται (μείωση θορύβου).  Επιπλέον το θέμα της οικονομικής λειτουργίας (από θέμα ενέργειας) είναι κάτι που πάντοτε με ενδιέφερε για περιβαλλοντικούς λόγους.
Το οικονομικό (μειώσεις μισθών, capital control παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό κ.λ.π.) .θα ήθελα αν είναι δυνατόν να περιοριστεί κάτω από 800 Ευρώ ή στην έσχατη περίπτωση, οριακά στα 1000 Ευρώ.
Ευχαριστώ

    Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

    Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

    Σύνδεση
    Εγγραφή

    Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

     

    Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

    ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

     
    e
    Top