0
siastogiannou

Αν και άρχισα το Λύκειο μόλις φέτος, ταλαντεύομαι ανάμεσα στα δύο είδη σπουδών. Σας δίνω τα δεδομένα.
Επέλεξα να πάω σε Γενικό Λύκειο, αν και το ΕΠΑ.Λ. φαίνεται ότι δίνει περισσότερες δυνατότητες ειδίκευσης.
Μου αρέσουν όλα τα μαθήματα, με ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως η Φυσική), αλλά αυτό είναι λόγω των καθηγητών που είχα στο Γυμνάσιο, αλλά και τώρα στο Λύκειο. Ας προχωρήσω όμως… Τα πηγαίνω πάρα πολύ καλά με Αρχαία, Λογοτεχνία, Έκθεση, Ιστορία, Χημεία. Και με τη Γεωμετρία και την Άλγεβρα τα πάω καλά, αλλά έχω μία καθηγήτρια που δεν είναι καθόλου μεταδοτική και δεν αρέσει σε κανέναν το μάθημα (Βέβαια, αυτό δεν είναι δικαιολογία για εμένα, αλλά και πάλι δεν τρελαίνομαι).

Όλα τα σημάδια δείχνουν Θεωρητική ως τώρα. Περίμενε όμως…

Μου αρέσει πολύ και η Πληροφορική και τα Οικονομικά, αλλά θέλω πάρα πολύ να γίνω καθηγητής (φιλόλογος). Μου αρέσει πάρα πολύ και οι καθηγητές μου (των φιλολογικών μαθημάτων, γιατί οι υπόλοιποι είναι απόμακροι) μού λένε ότι μου ταιριάζει ένα τέτοιο επάγγελμα και ότι θα ήμουν τέλειος. (Το ίδιο πιστεύω κι εγώ). Το θέμα είναι, όμως, ότι ένα τέτοιο επάγγελμα (και γενικά των ανθρωπιστικών σπουδών) δεν έχει μεγάλες πιθανότητες εύρεσης εργασίας, καθώς ο αρμόδιος φορέας για διορισμό στο Δημόσιο έχει πάψει να διορίζει (το περίφημο ΑΣΕΠ).

Το θέμα είναι ότι θέλω να βγω (και) στο εξωτερικό. Έτσι, δεν βλέπω το κατά πόσο θα είχε απήχηση το επάγγελμα του καθηγητή ελληνικών, πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις. Έτσι, επιστρέφοντας σε πράγματα που μου αρέσουν (όπως η Πληροφορική), απαιτούν Θετικές Σπουδές, κάτι στο οποίο δεν είμαι σίγουρος εάν θα μπορέσω να αποδώσω, αλλά προσφέρουν μία (ελάχιστη, αλλά υπαρκτή) πιθανότητα εργασίας στο εξωτερικό.

Δεν έχω πρόβλημα με το να πάω στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και να σπουδάσω Φιλόλογος, που μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα βρω δουλειά σε Ελλάδα ή και εξωτερικό.

Θα ήθελα την γνώμη σας, τεκμηριωμένη με επίσημες πηγές, εάν αναφερθείτε σε κάτι το οποίο δεν αναφέρω παραπάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

    Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

    Σύνδεση
    Εγγραφή

    Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

     

    Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

    ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

     
    e
    Top