0
IoanF

Είναι ο πλουτισμός η πηγή όλων των κακών του κόσμου; Είναι αλήθεια πως το «κεφάλαιο» δεν έχει πατρίδα; Είναι κακό να είσαι η να γίνεις πλούσιος στη πορεία; Νομίζω πως είναι κάποιοι αριστεροί που θεωρούν τους πλούσιους ή ίσως καλύτερα, αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής τα οποία θα έπρεπε να ανήκουν στο λαο, φυσικό εχθρό τους.

Εγω τάσσομαι ενάντια στην υπερβολική συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια. Για παράδειγμα εχω διαβάσει πως το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 40% του παγκόσμιου πλούτου και το 99% το υπόλοιπο 60%. Πέρα απο το οτι πιστεύω πως τα πράγματα είναι χειρότερα απο οτι μας τα περιγράφουν, πέρα απο το οτι θεωρώ πως οι κοινωνικές ανισότητες ολοένα και χειροτερεύουν και αυτό είναι συνέπεια της εξέλιξης του καπιταλισμού θεωρώ τη συγκεκριμένη σχέση πολύ άδικη. Θα ήθελα οσο ζω να γίνω μάρτυρας κοινωνικών αλλαγών που θα εξομάλυναν αυτή τη σχέση σε 1% (πληθυσμός) – 20% (πλούτου) και 99% – 80% αντίστοιχα. Κάπως έτσι.

Οπως καταλαβαίνετε δεν τάσσομαι ενάντια στον πλουτισμό του ανθρώπου συνολικά προς το παρόν. Αλλά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις. Τι πιστεύετε;

    Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

    Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

    Σύνδεση
    Εγγραφή

    Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

     

    Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

    ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

     
    e
    Top