0
Sot Sot

ειμαι 31 ετων, μαγειρας με προυπηρεσια 10 ετων περιπου και η συζυγος ειναι δικηγορος με προυπηρεσια 5 ετων.. αναζητουμε μια χωρα για μεταναστευση, εχουμε και μια ανηλικη κορη ηλικιας 4 ετων.. τι μας προτεινετε; ειχαμε σκεφθει και την ιδεα να αγορασουμε μια καντινα και να την στησουμε σε εθνικη οδο εχει μεγαλη διαδικασια και αν ναι θα μας αποφερει οικονομικα;

απαντήθηκε ago
    0
    siastogiannou Ago

    Αν εισαι πολυ καλος στη δουλεια σου, σιγουρα θα βρεις δουλεια σε οποια χωρα και να πας. Σε καποιες χωρες τα αγγλικα ειναι αρκετα σε καποιες αλλες ομως η γνωση της γλωσσας επιβαλλεται.

      0
      Exnet Hellas Ago

      Μείνε στην Ελλάδα, σε χρειάζεται. Τώρα που πάει να περάσει η μπόρα φεύγεις; Αν φύγεις, σε όποιο μέρος κι αν αποφασίσεις να πας θα είσαι ένας ξένος. Θα πρέπει να μάθεις τη γλώσσα του λαού αυτού τις συνήθειες και άλλα. Ταλαιπωρία! Ο ρατσισμός θα σε κυνηγά κι εσένα και το παιδί σου. Δεν βλέπεις πώς ξεχωρίζουν τα παιδιά των αλβανών και των ρώσων εδώ; Και αν φύγεις πιστεύεις ότι θα τα βρεις καλύτερα; Ένα ρίσκο είναι. Εγώ αν πήγαινα στο εξωτερικό, αν λέω, θα προτιμούσα στην Ιταλία που είναι εύκολη η γλώσσα και υπάρχει και ελληνορθόδοξος ναός στη Βενετία. Έτσι για να μην ξεχνάμε και την πίστη μας. Όσο για την καντίνα που λες δεν ξέρω αν σου δώσουν άδεια, πόσο χρόνο θα πάρει. Λες να μην το σκεφτήκανε κι άλλοι; Στις διατυπώσεις θα βρίσκονται. Το θέμα είναι να σε συμπαθήσει κάποιος και να σταματήσει ή να είναι συχνό το πέρασμα και να είναι εύκολο να σταματήσει. Χρειάζεται να ρισκάρεις πολύ και να είσαι καλός στη δουλειά σου για να σε μάθουν. Πολλοί δεν σταματούν σε καντίνες, προτιμούν τα επώνυμα μαγαζιά, άλλοι σταματούν και δεν ξανασταματούν, χίλιοι άνθρωποι χίλια μυαλά λέει ο λαός. Εγώ δεν θα ρισκάριζα κάτι τέτοιο τέτοια εποχή, δύσκολος καιρός για ανοίγματα. Πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει γιατί δεν αντέχουν την κρίση που έπληξε και αυτούς και τις επιχειρήσεις τους. Δεν θέλω να σε επηρεάσω ούτε να σου αλλάξω τη γνώμη, απλά θέλω να το καλοσκεφτείς. Η γυναίκα σου που είναι δικηγόρος πιο εύκολο θα ήταν να πάει να δουλέψει με άλλον δικηγόρο συνεργάτης ή να ανοίξει δικό της δικηγορικό γραφείο, παρά να ανοίξεις καντίνα. Είναι πιο οικονομική η λύση που σου προτείνω, και πιο κερδοφόρα. Οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι συμβολαιογράφοι δουλεύουν δεν τους έχει πλήξει η κρίση, εν αντιθέσει με τους επιχειρηματίες που αν γύριζε ο χρόνος πίσω ή μπορούσαν να δουν το μέλλον δεν θα άνοιγαν ποτέ το μαγαζί τους.

        Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

        Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

        Σύνδεση
        Εγγραφή

        Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

         

        Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

        ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

         
        e
        Top