0
IoanF

Δεδομένου ότι ο αρχαίος κόσμος ήταν ένας λαμπρός πολιτισμός, που είχε να επιδείξει πολλά πνευματικά και μη πνευματικά επιτεύγματα, πως και υπερφαλαγγίστηκε από την φιλοσοφία και το πνεύμα ενός λαού πολιτιστικά κατώτερου, όπως οι Εβραίοι? Είναι σήμερα σαν να λέμε ότι το πνεύμα των φανατικών Ισλαμιστών (ISIS) να επιβάλλεται στο πνεύμα του Δυτικού Πολιτισμού (Διαφωτισμό). Αλώστε είναι γνωστό ότι όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Ελλάδα να κηρύξει, κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά από τους Έλληνες που θεωρούσαν κατώτερη αυτή την φιλοσοφία και γελούσαν όταν κήρυττε, μόνο οι Εβραίοι που ζούσαν εδώ τον άκουγαν. Φανταστείτε κάποιον απόστολο του ISIS να μας διδάσκει για πολιτισμό…..?????

Ποιοι πιστεύεται πως ήταν οι ιστορικοί εκείνοι παράγοντες (κοινωνικοί, οικονομικοί, πολιτισμικοί κλπ) που έκαναν τον αρχαίο κόσμο να πέσει?

Υ. Γ. Η αναφορά στον ISIS έγινε για λόγους ιστορικού ισοδύναμου με την σημερινή εποχή, ώστε να γίνει πιο περιγραφική η σχεδόν ακατανόητη αλλαγή που συνέβει τότε. Σίγουρα, δεν είναι όμοιες καταστάσεις.

    Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

    Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

    Σύνδεση
    Εγγραφή

    Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

     

    Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

    ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

     
    e
    Top