0
Yagami Lighto

Πριν περίπου 2 μιση χρόνια είχα συνεβρεθεί με ένα άτομο χωρίς προφύλαξη. Επειδή φοβήθηκα εκανα το ειδικό τεστ μετά από 9 μήνες και βγήκαν όλα φυσιολογικά.Κάπου διάβασα όμως ότι μετά από 9 μήνες το τεστ μπορεί να μην είναι έκγυρο.
Τώρα μετα από 1 μιση χρόνο που έκανα το τεστ σκέφτομαι να το ξανακάνω για να είμαι σίγουρη.Μετά από πόσο καιρο τελικά βγαίνει έγκυρο το ειδικό τεστ?

xristina απαντήθηκε ago
    0
    xristina Ago

    Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων τα αντισώματα κατά του ιού εμφανίζονται 2-12 εβδομάδες μετά τη μόλυνση. Στους 3 μήνες το 97-99% όσων έχουν μολυνθεί έχει εμφανίσει αντισώματα. Όμως υπάρχουν και σπάνιεςπεριπτώσεις όπου τα αντισώματα εμφανίζονται αργότερα, μέχρι και 6 μήνες μετά τη μόλυνση.Αν εξεταστεί κάποιος νωρίτερα από τους 3 μήνες υπάρχει περίπτωση να έχει μολυνθεί, αλλά να μην έχει αναπτύξει ακόμη μετρήσιμα αντισώματα. Αυτή η περίοδος όπου η εξέταση μπορεί να δώσει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα λέγεται «περίοδος παραθύρου».Γι” αυτό τον λόγο οι ειδικοί συστήνουν να περιμένει κανείς 3 μήνες μετά ένα ύποπτο συμβάν για να ελέγξει το αν έχει μολυνθεί ή όχι και, αν η πρώτη εξέταση βγει αρνητική, να κάνει μια επανάληψη στους 6 μήνες.

      0
      Exnet Hellas Ago

      ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ Εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, υπάρχει φυσιολογική παθολογική εξέταση και πρόκειται για μόνο μία ύποπτη επαφή, το σύνηθες screening test που κάνατε, σας καλύπτει την χρονική στιγμή που αναφέρετε, εάν έγινε με σωστή μεθοδολογία.

        Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

        Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

        Σύνδεση
        Εγγραφή

        Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

         

        Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

        ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

         
        e
        Top