0
Yagami Lighto

Αφορα στην κορη μου και δεν εχει κανενα προβλημα υγειας. Τον επομενο μηνα θα ξεκινησει οδοντοθεραπεια. Προφερει κανονικα τα γραμματα διακρινω ομως ενα περιεργο «γυρισμα» της γλωσσας στα περισσοτερα κυριως οταν βιαζεται.

Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει διαφορα αναμεσα στον λογοθεραπευτη και στον παθολογο λογου-ομιλιας. Σε ηλικια 6-7 ετων παρακολουθουσε την κορη μου λογοθεραπευτης επειδη δεν προφερε σωστα το «λ» και το «ρ» μετα τη γεννηση του 2ου παιδιου μου. Χρειαστηκαν 2,5 μηνες λογοθεραπειας. Σημερα ειναι 13 ετων και εδω και 3-4 χρονια μιλαει πολυ γρηγορα με αποτελεσμα να «τρωει» γραμματα στο τελος συνηθως των λεξεων.

IoanF απαντήθηκε ago
    0
    IoanF Ago

    στην χώρα μας δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε λογοπεδικούς, λογοθεραπευτές, λογοπαθολόγους, θεραπευτές λόγου και παθολόγους λόγου και ομιλίας. Οι όροι θεωρούνται συνώνυμοι.

    Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο Γλώσσας- Ομιλίας και Ακοής [American Speech Language Hearing Association-(ASHA) – www.asha.org] βρίσκεται στα έτη σπουδών, τα μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση που έχει κάνει ο ενδιαφερόμενος. Σύμφωνα με την ASHA ο λογοθεραπευτής δεν έχει δικαίωμα διάγνωσης. Μπορεί απλά να κάνει την θεραπεία υπό την επίβλεψη κάποιου ΠΛ&Ο. Τα χρόνια σπουδών είναι τουλάχιστον 6 με minimum Master»s degree, ενώ για τον λογοθεραπευτή είναι λιγότερα. Εκτός απο το σύνολο των ετών φοίτησης πρέπει κάποιος να τελείωσει σύμφωνα με τα standards της ΑSHA για να μπορέσει να πάρει το Certificate of Clinical Competence (CCC) το οποίο δίνετε μόνον απο την ASHA και αφού έχει τελειώσει ένα τουλάχιστον χρόνο εργασίας υπό την επιβλεψη κάποιου που έχει CCC και την ASHA. Οσο για την Αδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις ΗΠΑ χρειάζονται και επιπλέον εξετάσεις ανάλογα με την Πολιτεία που θέλει να δουλέψει ο καθένας. Επίσης υπάρχει και Δια-βίου Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην οπο»ία εαν δεν την συνεχίσεις χάνεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν είσαι πια μέλος του Συλλόγου, οπότε δεν μπορείς και να δουλέψεις.

      Έχετε απάντηση στην ερώτηση?

      Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε στην ερώτηση

      Σύνδεση
      Εγγραφή

      Εγγραφείτε σε αυτή τη σελίδα

       

      Η επιβεβαίωση της εγγραφής θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

      ή συνδεθείτε με έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς σας

       
      e
      Top